De beste tuininrichting

Ben je zoekende naar de juiste tuininrichting? Er zijn een aantal basisregels die belangrijk zijn om in je achterhoofd te houden, zodat er een goede basis gelegd is. In deze blog lees je hier meer over!

Gazon

Als je naar buiten kijkt, zie je waarschijnlijk vooral een groot stuk gazon in je tuin. Als het de juiste vorm en grootte heeft, is het gelijk een goede basis voor de hele tuin. Het hoeft geen rechthoek te zijn, probeer ook eens een cirkel- of ovaalvormig gazon. Heb je kleine kinderen of dieren? Dan kun je eenvoudig een hekwerk van Adéquat rondom het gazon plaatsen zodat ze niet weg kunnen. Denk bijv. aan een frans schapenhek.

Planten

De mooiste tuinen beginnen met groenblijvende struiken gecombineerd met mooie, bloeiende planten. Probeer het slechts bij vijf verschillende soorten planten te houden en plant ze in herhaalde patronen voor een harmonieus effect. Een meter diep is de perfecte maat voor een border, waardoor je genoeg ruimte hebt om kleinere planten vooraan te zetten en hogere planten achteraan. Als je deze ruimte niet hebt voor de borders, zou je ook klimplanten kunnen planten om toch de hoogte in de beplanting te krijgen.

Bomen

Bomen zijn ideaal om een onaantrekkelijk uitzicht af te schermen of om geluid en luchtvervuiling te filteren als je in de buurt van een drukke weg woont. Daarnaast komen ze de natuur ten goede, omdat ze stuifmeel leveren voor insecten, onderdak bieden voor vogels en koolstofdioxide omzetten in zuurstof. Vooral meerstammige bomen zijn een groeiende trend.