De gemakkelijkste behangtypes

Als je een muur wil bekleden is behang een hele goede optie om een mooi afgewerkte muur te hebben. Als je naar behang gaat zoeken zal je verschillende behangtypes langs zien komen. Bij het kiezen van een behang is daarom goed om te weten wat deze types inhouden. Het type behang gaat over het materiaal en de kwaliteit. Maar naast het type moet natuurlijk ook nog het uiterlijk gekozen worden. Woonfan.nl helpt je bij het kiezen van een behangstijl.

Papier behang

Papieren behang wordt vaak gebruikt voor behangen. Hoe dikker het papier, hoe gemakkelijker het is om het netjes aan de muur te plakken. Controleer of het papierbehang kan worden gewassen. Het is een redelijk goedkoop materiaal, dus het is ook zeer geschikt voor het vaker aanbrengen van muren; andere kleur, ander motief, het geeft een heel andere uitstraling. Daarom kan het behang gemakkelijk worden verwijderd met een behangverwijderaar of behangafstomer. Van alle soorten behang houdt papier het langst vast, omdat het de muur laat ademen. Dit resulteert in veel minder snel blazen en dergelijke. Op Verbouwplatform.nl kan je meer tips vinden om behang perfect aan te brengen op de muur.

Vinyl achtergronden

Vinylbehang bestaat uit een papieren onderlaag met een toplaag van waterafstotende kunststof. Omdat hij waterdicht is, kan hij ook in de keuken en zelfs in de badkamer worden gebruikt. Textuur is ook mogelijk. In de meeste gevallen wordt de bovenste laag vinylbehang afgepeld, wat betekent dat de bovenste laag gemakkelijk loskomt van de onderste laag. U kunt deze backing veilig ophangen. Vinylbehang is zwaarder dan papier. Het plastic vinyl wordt op een rug van katoen, papier of vlies aangebracht om het behangen te vergemakkelijken. Bovendien is vinyl duurzaam en duurzaam.

Duplex behang

Duplex behang is een behang dat bestaat uit twee lagen papier, wat als voordeel heeft dat oneffenheden op een muur of ander oppervlak minder zichtbaar worden. Bovendien zijn dit dikke behangsoorten waardoor ze erg duurzaam en gemakkelijk te bewerken zijn. Er is een behang van twee niveaus met een gladde vorm met een gedrukt reliëf. Er is ook gebogen behang, wat betekent dat lucht tussen de twee papierlagen wordt gesproeid, waardoor ze dikker en veerkrachtiger worden. Dit type duplex is geschikt voor het maskeren van slechte muren.