De leukste manieren om in eigen tuin te sporten

Het weer lijkt nog nergens op, maar ik ben een optimist dus ik geloof dat de lente er wel aankomt en ik kijk vast uit naar alle leuke buitensporten die we dan weer kunnen doen. Na een lange lockdown deze winter zijn we allemaal wel toe aan het optimisme van de lente denk ik. Maar naar welke leuke activiteiten kunnen we uitkijken? Wat voor leuks is er allemaal te bedenken in eigen tuin?

Springen!

Springen kan een hartstikke goede work-out zijn! De leukste manier om dit te doen is met een trampoline. Omdat er zoveel keuze is in de trampolinewereld zal ik het makkelijk maken voor jullie een de trampoline 305 aanraden. Dit is een van de meest verkochte modellen en met deze zit je sowieso goed. Hij kan zo de tuin in of ingegraven worden. Als je geen zin hebt in de extra graaf work-out kun je zelfs ingraafservice bijbestellen!

Een andere bekende manier is touwtjespringen. Dit is een mega goede work-out die goed is voor je benen, maar ook voor een groot deel cardio is. Het klinkt misschien saai maar met wat oefening kun je zelfs kunstjes doen met een springtouw.

Yoga

Ik kan je verzekeren dat yoga buiten ineens een totaal andere uitdaging is dan binnen. Met een nieuwe ondergrond is vooral balanceren en hand- of hoofdstanden maken een stuk uitdagender. Ook kan het juist veiliger noemen om inversies te proberen. Ofwel ondersteboven gaan in een hoofdstand of handstand. Omdat een grasveld of aarde wellicht zachter is dan de eikenhouten vloer in de woonkamer, durf je misschien meer dingen te proberen en kun je minder bang zijn om te vallen.

Trefbal

Balsporten zijn altijd een klassieker. Maar wanneer heb je voor het laatst trefbal gespeelt? Om het geheugen op te frissen: bij trefbal proberen twee teams elkaar af te gooien met een zachte bal. Een superleuk spel voor de hele familie, met de potentie om wat nostalgische gevoelens op te wekken.