De populairste interieurstijlen

Met een leuk ingericht interieur zal je heel erg fijn wonen. Als je tijd, geld een aandacht hebt besteed aan het mooi inrichten van je huis dan mag je daar trots op zijn. En dit gevoel is onbetaalbaar. Het begin van een interieur inrichten is het kiezen van een stijl. De onderstaande stijlen zijn tegenwoordig het populairst. Natuurlijk ben je niet aan de stijl gebonden, maar om een gebalanceerde kamer te krijgen is het kiezen van een hoofdstijl belangrijk. Interieurprofiel.nl geeft je nog meer tips om een oogverblindend interieur te krijgen.

Industrieel

In industriële interieurs ligt de focus op metaal, stoere houten elementen en vaak bakstenen muren. In een industriële setting moet je vaak denken aan oude fabrieksgebouwen. Op Interieurtopper.nl lees je hoe je zelf een industriële look aan jouw interieur kan geven. Deze stijl weerspiegelt duidelijk een gevoel van taaiheid en kracht. Deze interieurstijl valt op door het feit dat het in twee smaken verkrijgbaar is: een donkere, ruwe vintage-optie en een lichtere, dichtere maar duurzame optie.

Scandinavisch

Dit blijft duidelijk een van de interieurstijlen die worden ontwikkeld. Eerder schreef ik hier 9 kenmerken die inherent zijn aan alle Scandinavische interieurs. Scandinavisch design is een paar jaar geleden ontstaan, maar is nog steeds populair. Deze stijl kenmerkt zich door zachte contouren, rustgevende kleuren en natuurlijke materialen. De meeste Scandinavische interieurs hebben een kleurenpalet en zijn verkrijgbaar in wit, grijs, zwart en hout.

Stedelijk

Deze stedelijke interieurstijl komt van de ruige lofts van grote steden. Ze pikken signalen op uit een drukke omgeving en kiezen op hun eigen manier de smaak. Urban Art Nouveau is een mix van verschillende, bijna tegengestelde interieurstijlen. Je ziet een verscheidenheid aan minimalistische elementen, geometrische prints, vintage motieven en extravagante stukken.

Boheems

De bohemien levensstijl draait vooral om het creatieve gebruik van rijke patronen, kleuren en vormen. Bohemen betekent zorgeloze, avontuurlijke mensen. Zo’n interieur zie je vaak bij avant-gardekunstenaars of jonge kunstenaars. Het interieur lijkt op Marokko en de landen van het zuidwesten. Het kleurenpalet van het bohemian interieur bestaat voornamelijk uit aardse, gevarieerde kleuren met metallic accenten. Textiel, hout en dierenbont worden veel gebruikt in deze stijl.