Dit zijn de voordelen van een houten vloer in de woonkamer

Bevalt de vloer in je woonkamer niet? Hoeveel vloerkleden je ook neerlegt, soms voelt het alsof de situatie nooit verbetert. En dat is zonde. Want de juiste vloer in de woonkamer geeft je dag in dag uit plezier. Het is de solide basis waar je de rest van je interieur omheen bouwt. Nieuwe vloer, nieuw huis – zo voelt het. In dit blog lees je hoe jij de vloer krijgt die uitstekend past bij je droominterieur.

Europees eikenhout als basis 

Houten vloeren voor in de woonkamer – ze zijn er in alle soorten en maten. De houtsoort die je kiest, heeft een grote invloed op het plezier dat je ervan hebt. Een van de duurzaamste houtsoorten is Europees eikenhout. Het Friese bedrijf Dutzfloors is al meer dan tien jaar de specialist op het gebied van eikenhout. Hun eiken vloeren gaan met gemak tientallen jaren mee. Het grote voordeel is dat zij door hun expertise de vloer precies naar jouw wensen kunnen maken. 

Bepaal de legwijze zelf

Op maat gemaakte eikenhouten vloeren zijn beschikbaar in verschillende legwijzes. Dit houdt in dat je niet vastzit aan een vloer met rechte planken, als je dat niet wilt. Andere opties zijn bijvoorbeeld visgraat vloeren, Hongaarse punt en Versailles vloeren. Waarom die extra mogelijkheden zo prettig zijn? Elke legwijze voegt op z’n eigen manier karakter toe aan je woonkamer. 

Visgraat vloeren zijn klassiekers. Ze zien er luxe uit, maar nooit ouderwets. Wil je een moderne, stijlvolle woonkamer of zoek je een traditioneel interieur? Met een eiken visgraat vloer zit je goed.

Dat visgraat vloeren populair zijn, wil niet zeggen dat je met rechte planken vloeren minder opties hebt. Het tegenovergestelde is waar: als je een expert aan het werk laat, zijn de mogelijkheden met rechte planken vloeren praktisch oneindig.

Maak de vloer af met bewerkingen

Een ander voordeel van op maat gemaakt houten vloeren is dat ze er compleet uniek uitzien. Hoe dat kan? Door bewerkingen. Dutzfloors kan maar liefst acht verschillende bewerkingen uitvoeren op vloeren. 

Je kunt zelf bepalen welke kleur jouw vloer krijgt. Wil je een donkere of lichte houten vloer? Moeten alle planken hetzelfde zijn of mogen de vloerdelen van elkaar verschillen? Door het roken of beitsen van eikenhout verandert de kleur in de tint die je zoekt.

Dezelfde geldt vrijheid voor de bovenlaag van houten planken. Op Europees eikenhout lopen van nature unieke nerfstructuren. Wil je dat behouden? Het zorgt voor levendigheid in je woonkamer. Sommige interieurs, zoals Scandinavische interieurs, lenen zich juist beter voor een gladder geheel. Dit bereik je door het hout te laten schuren.