Het begint met een mooie plek

Een extra inkomen hebben is nooit verkeerd. Als je een appartement op een mooie locatie kunt vinden, kan je er zelf in gaan wonen. Je kunt het echter ook gaan verhuren! Je moet dan wel op zoek gaan naar de perfecte huurder. Je wilt niet iemand die problemen gaat veroorzaken. Met een waterdicht contract zal je al heel ver komen, maar als iemand besluit om de huur niet meer te gaan betalen zit je toch met een groot probleem! Misschien zit er uiteindelijk niets anders op dan een gerechtsdeurwaarder inschakelen.

Niet te voorkomen

Natuurlijk probeer je dit scenario zo goed mogelijk te voorkomen. Bij het bezichtigen van het appartement probeer je betrouwbare mensen eruit te pikken. In eerste instantie zal je iedereen overwegen die de huurprijs kan betalen natuurlijk, maar als je de potentiële huurder leert kennen krijg je ook een goed beeld van het karakter. Hier kan je verder je beslissing op baseren. Maar toch geeft dit niet honderd procent zekerheid als het gaat om betrouwbaarheid van een persoon. En als je uiteindelijk toch met een slechte huurder zit, is het al te laat om af te zeggen.

Nadat praten en brieven door de brievenbus stoppen niets heeft uitgehaald, kan je een incassobureau inschakelen. Deze sturen de huurders brieven waarin staat dat je geld schuldig zijn aan jou, de verhuurder. Echter kunnen ze deze brieven ook negeren, tot een bepaalde hoogte. Als er uiteindelijk niets gebeurt, zal een gerechtsdeurwaarder langs komen. Die mag beslag leggen op eigendommen en bankrekeningen nadat de incasso’s zijn genegeerd.

Wachten op resultaat

Nadat de deurwaarder is langs geweest en zijn wettelijke plichten heeft vervuld, is het wachten op de rechtbank. Zodra een gerechtsdeurwaarder een proces verbaal heeft afgegeven is er namelijk een gerechtelijke procedure gestart. Het kan een tijdje duren voordat er resultaten behaald zijn en totdat je het resterende bedrag aan huur terug hebt, maar dit is het zeker waard.