Het kiezen van de perfecte bank

Omdat er zoveel verschillende banken zijn is het lastig om de perfecte te vinden. Knip het op in drie stappen om het wat makkelijker voor jezelf te maken. Als je na het lezen van deze blog nog inspiratie nodig hebt dan kan je kijken op Interieurprofiel.nl en Interieurtopper.nl.

Stap 1: Bepaal de grootte

Iedereen in het gezin moet op de bank passen, dus hij moet groot genoeg zijn. Dit is eigenlijk de minimale bankmaat. Deze maat kun je behouden, maar je kunt ook een grotere maat kiezen. Misschien staat deze grotere maat beter in je woonkamer, of moet je je aan de maximale maat houden omdat je weinig ruimte hebt. De maat van je hoekbank is dus afhankelijk van de samenstelling van je woning en de maat van je woonkamer. Houd bij het kiezen van banken rekening met het minimumaantal zitplekken en de maximale afmetingen.

Stap 2: Kies het gewenste type

Bankjes zijn er allerlei types. Je kan kiezen voor een klassiek arrangement: twee 2-zits of 3-zits, geplaatst in een hoek met in het midden een salontafel. Tegenwoordig zijn hoekbanken ook erg populair. We snappen waarom, want laten we eerlijk zijn, in een hoek zitten / liggen is geweldig. Bovendien zijn ze verkrijgbaar in verschillende maten, dus er is voor elk wat wils. In een grote familie kan je kiezen voor een grote hoekbank, maar ook als je alleen bent of alleen met je partner heb je mooie kleinere hoekbanken.

Stap 3: kies het uiterlijk

Misschien heb je al een keuze gemaakt ten gunste van het materiaal of weet je het nog niet helemaal zeker. De volgende stap is om de kleur te bepalen. Als je absoluut een specifieke kleur nodig hebt, kan dat ook het materiaal van de bank bepalen. Het is voor jou bijvoorbeeld niet eenvoudig om een bank te vinden van kunstleer in blauw, groen of zelfs geel, maar van stof of fluweel! Meestal wordt gekozen voor natuurlijke kleuren, zoals cognac, grijs of zwart, die zowel in kunstleer als in stof verkrijgbaar zijn. Uiterlijk is een combinatie van het materiaal en de kleur die je kiest. Dit is de reden waarom kleur en materiaal in dezelfde stap worden opgenomen, omdat deze nog steeds van elkaar afhankelijk zijn.