Je huis mee laten gaan met de tijd

Ben je iemand die altijd de nieuwste, beste telefoon heeft? Altijd meegaat met de nieuwste technologie? Dan is een Smart home systeem perfect voor je. Hiermee ga niet alleen jij, maar ook je huis helemaal mee in de tijd. Het is een systeem wat we steeds meer zullen zien in nieuwe woningen maar als je een oude woning hebt kan dit gelukkig ook. Het zal je veel tijd en geld besparen waardoor je leefgemak en veiligheid alleen maar verhoogd wordt.

Wat is een smart home systeem?

Een smartphone heet niet voor niks een smartphone. Het houdt in dat je telefoon meer kan dan alleen maar bellen en sms’en sturen. Voor een smart home systeem geldt precies hetzelfde. Je hebt verschillende apparaten in je huis die allemaal met elkaar zullen kunnen verbinden. Vanaf je telefoon kan je dan deze apparaten beïnvloeden. Vaak houdt dit in de lampen, gordijnen, alarm, verwarming en elektriciteit maar het is zelfs mogelijk om op een afstand te wasmachine, droger, vaatwasser en koffiemachine aan te zetten. Zo kan je elke ochtend alvast een bakje koffie maken voordat je naar beneden gaat.  Dit scheelt je dus veel tijd. Zo kan je voor de lampen, gordijnen en elektriciteit een tijd instellen om aan of uit te gaan. Je kan ook vanaf je telefoon er voor zorgen wat voor licht je wilt en in welke kleur.

Hoe werkt het

Je hebt verschillende soorten systemen maar over het algemeen werkt het via Bluetooth of Wifi. Elk apparaat kan dus met elkaar verbinden zolang ze maar dezelfde bluetooth of wifi verbinding hebben. Deze apparaten kun je aansturen via je telefoon, tablet en computer Vaak zit er een app bij het product wat je hebt gekocht. In deze app kan je dan precies zien welk apparaat wel of niet verbonden is. Daarbij zit een heel paneel met hoe je het dus kan aanpassen.