Kleine kamer? Ga voor een stapelbed of hoogslaper!

Als er weinig ruimte is, kan een stapelbed of hoogslaper een echte redder in nood zijn voor kinderkamers. Deze bedden maken gebruik van de vaak onderbenutte verticale ruimte in een slaapkamer. Hierdoor komt er vloerruimte vrij voor andere benodigdheden. Het strategisch plannen van de indeling van een kleine slaapkamer zorgt ervoor dat elke centimeter wordt benut.

De voordelen van een hoogslaper

Elk kind heeft een bed op zijn kamer nodig. Het is een duidelijk feit. En veel ouders zien het bed als slechts een noodzaak, en sommigen als iets meer dan alleen een middel om hun kinderen rechtstreeks naar dromenland te brengen. Maar waarom zou iemand kiezen voor een omvangrijk item zoals de hoogslaper? Nou, want de hoogslaper is de beste vriend van elke kleine kamer en kan letterlijk als een miniatuurwoning op zich worden beschouwd. Behalve dat het een slaapplaats is, zijn er talloze mogelijkheden voor wat je kunt doen met een hoogslaper. Je kunt hierbij denken aan een bed in combinatie met een bureau, speelplek of opslagplaats, welke allemaal worden aangeboden door Eurobedden.nl. Je kinderen zullen er dol op zijn!

Wanneer kiezen voor een stapelbed?

Wanneer je meer kinderkamers nodig hebt dan er beschikbaar zijn, zullen je kinderen genoegen moeten nemen met een gedeelde kamer. Terwijl hierboven de onderste ruimte werd gebruikt voor andere doeleinden, zal in dit geval de onderste ruimte gebruikt worden als slaapplaats voor het tweede kind. Toch hoeft dit niet per sé het geval te zijn. Zoek in plaats van een traditioneel stapelbed naar een L-vormig stapelbed, waarbij het onderste bed haaks op het bovenste stapelbed staat. L-vormige stapelbedden zijn ideaal om in de hoeken van een kamer te plaatsen, die vaak slecht worden gebruikt. Ze creëren ook een kleine ruimte onder het bovenbed, die kan worden gebruikt op dezelfde manier als een hoogslaper.