Tips voor de juiste navulinkt voor jouw hervulbare cartridge

Wanneer jij gebruik maakt van hervulbare cartridges, is het van groot belang voor een optimale print ervaring dat je gebruik maakt van de juiste navulinkt. Het aanbod is online zo groot dat je soms door de bomen het bos niet kunt zien en voor de meeste merken worden aparte inkten ontworpen, die alleen op een bepaald type printer passen. Vandaag zullen we je enkele tips geven waarmee jij hopelijk voortaan altijd de juiste navulinkt voor jouw printer weet te bemachtigen. Ben jij ook benieuwd geworden? Lees dan snel verder!

Pas op met goedkope universele navulsets

Er bestaan sets navulinkt voor verschillende printer merken zoals Canon, Epson, HP, Brother en Lexmark.  Wil je dat de kwaliteit niet onder doet aan die van een originele cartridge? Dan is het van groot belang dat je de juiste navulset aanschaft. Pas op met het gebruik van universele navulsets. Deze mogen dan wel goedkoop zijn, print fabrikanten werken met eigen specificaties voor de printkop en printkop-opening, waardoor lang niet alle navulsets geschikt zijn voor jouw printer. Kies voor een navulset die gebruik maakt van geselecteerde dye based inkt die speciaal bedoeld is voor jouw type printer, zodat je er zeker van bent dat je met de juiste navulinkt thuis komt.

Vraag een expert om hulp

Mocht je het lastig vinden om de juiste navulset voor jouw printer te bemachtigen, neem dan zeker even contact op met een verkoper en vraag om het juiste advies. Maak geen overhaaste beslissingen, want dan loop je maar zo het risico dat je met de verkeerde navulset naar huis komt. En we willen natuurlijk allemaal het liefst voorkomen dat de navulset die we hebben aangeschaft, niet blijken te passen op onze printer. Dat is zonde voor de portemonnee en een fout die makkelijk te voorkomen is door hulp te vragen in geval van twijfel.