Waarom PVC ramen de beste keuze zijn

Nieuwe ramen en kozijnen zijn een populaire verbetering om te doen bij een renovatie. Ook bij een nieuwbouwproject zal een keuze gemaakt moeten worden voor welke ramen en deuren er gebruikt gaan worden. Een van de opties is PVC. Dit is een erg goede optie en daarom vertel ik vandaag precies waarom dit de beste optie is voor jouw renovatie of nieuwbouwproject.

Zeer goede isolatie

PVC ramen zijn uitstekend geïsoleerd. Dar is ook precies de reden waarom veel mensen ramen en kozijnen vervangen tijdens een renovatie. Om het huis beter te isoleren. Als dat het doel is zijn PVC ramen zeker een goede keuze. Door deze verbeterde isolatie kun je echt een verschil gaan merken in de energiefactuur. Het is dus een goede investering, omdat je deze makkelijk terug verdient in besparing op de energierekening. Daarnaast geven PVC ramen ook een goede akoestische isolatie. Op deze manier heb je minder last van geluiden van buiten.

Wind- en waterdicht

Ook niet onbelangrijk is de wind- en waterdichtheid van je ramen. PVC ramen doen hier ook uitstekend hun werk. Waar bij andere materialen en versleten raamwerken zomaar tocht binnen kan komen of lekkages kunnen ontstaan zul je daar geen last van hebben bij nieuwe PVC ramen.

In alle kleuren

Een ander leuk voordeel van PVC ramen is dat ze in bijna elke kleur die je kunt bedenken gemaakt kunnen worden. Hier komt geen schilder aan te pas en de kleur blijft jarenlang goed zonder hier extra onderhoud voor te hoeven plegen.

Weinig onderhoud

Aan onderhoud hoef je überhaupt niet te denken met PVC ramen. Er is erg weinig onderhoud nodig om deze ramen, kozijnen en deuren goed en mooi te houden. Af en toe schoonmaken wanneer je de ramen toch al lapt is voldoende om de ramen mooi te houden.

Veilig

PVC ramen en deuren bieden ook veel veiligheid. Door ze te combineren met extra stevig hang en sluitwerk wordt het onmogelijk voor ongenode gasten om deze te openen.