Welk speelgoed is goed voor je kind

Het is normaal dat je speelgoed gaat kopen voor je kind en hoe ouder ze worden, hoe meer ze daar een mening over hebben. Maar speelgoed is ook heel goed voor je baby. Zo leren ze hun eigen lichaam, lichaamsbewegingen en de wereld ontdekken via een speelse manier. Natuurlijk kan je niet elk speelgoed aan iedere leeftijd aanbieden. Het kan gevaarlijk zijn of ze vinden het nog niet interessant.  Daarom staat er ook altijd aangegeven op kinderspeelgoed wat de aangeraden minimumleeftijd moet zijn.

Iets anders dan plastic

Steeds meer kinderspeelgoed is gemaakt van plastic, felle kleuren en geluidjes. Natuurlijk zal je kind dit leuk vinden maar als je liever natuurlijke speelgoed aan je kind aanbiedt, kan je eens gaan kijken naar de speelgoed van Grimms. Dit is namelijk natuurlijke, houten speelgoed waarmee jouw kindje op een speelse manier kan leren. Een van deze speelgoed is de Grimms regenboog. DIt zijn bogen in de kleuren van een regenboog die je kan bouwen, stapelen, schommelen en balanceren. Het is een speelgoed voor baby’s al vanaf 0 maanden! Het helpt je baby al op een vroege manier op zijn of haar eigen fantasie te gebruiken maar het is ook heel goed voor de motoriek.

Speelgoed voor peuters

Peuters gaan al veel verder in het spelen en weten al hoe ze hun eigen lichaam moeten gebruiken. Hierdoor is het belangrijk dat je ze nog meer uitdaagt. Denk hierbij aan magneetspellen, stapel borden en knoppen puzzels. Hierdoor leert je kindje nog meer wat allemaal een voordeel heeft voor later. Ook dit speelgoed is te verkrijgen van natuurlijke materialen. Kijk maar eens op Meervoorkinderen.nl om te zien wat er allemaal is.

Speelgoed voor kleuters

Zodra je kindje een kleuter is gaat die naar school. Daar gaan ze nog meer leren en spelen. Je kan het beste op een spelende manier alvast gaan beginnen met tellen, letters en woorden.