Welke vorm eettafel past bij jouw interieur?

Heb je zin om binnenkort de keuken onder handen te nemen? Of wil je de eettafel en stoelen weer eens een keer vernieuwen? Vaak kan je daarna weer een tijdje vooruit met de nieuwe tafel dus het is zeker een investering waard! Wij geven je de leukste inspiratie voor een nieuwe eettafel.

Afhankelijk van de ruimte waar de eettafel komt te staan, kun je kiezen tussen heel veel modellen. Ook het materiaal is erg belangrijk.

 

De mooiste 3 modellen voor eettafels

Het eerste en meest bekende model is een rechthoekige eettafel. Houd je ervan om met vrienden lang te tafelen en wil je graag altijd zo veel mogelijk mensen uitnodigen? Dan is een rechthoekige tafel het beste voor jou. Als je een lange woonkamer hebt of een langwerpige keuken dan kan je hier mooi de rechthoekige eettafel zetten. Je kan ervoor kiezen om 6 stoelen aan de tafel te plaatsen of 8. Een hele goede tip is om bijvoorbeeld 2 extra stoelen te kopen maar die te plaatsen in de slaapkamer of studeerkamer. Mochten er ineens veel mensen blijven eten, dan heb je altijd genoeg stoelen die mooi bij elkaar passen. Kijk op woonambiance.nl voor extra stoel inspiratie.

Als je een bredere keuken hebt is een vierkante eettafel ook heel erg mooi. Je kan aan elke kant een stoel plaatsen. Als je met 5 of meer thuis bent is een vierkante tafel misschien niet zo handig. Als je en grote ruimte hebt kan je ook aan elke kant 2 stoelen zetten of een bankje. Een groot voordeel van een vierkante tafel is dat je met een grotere groep dichter bij elkaar zit. Zo kan je iedereen goed spreken en verstaan.

Ook de ronde tafel wordt steeds populairder. Zeker voor kleine ruimtes is een ronde tafel ideaal. Een ronde tafel is super gezelliger en fijne dan een rechthoekige tafel als je met veel personen bent. Belangrijk bij een ronde tafel is het onderstel. Je kan bijvoorbeeld kiezen voor een onderstel midden in de eettafel of juist poten aan de buitenkant van de tafel. Dit is alleen niet zo handig als je met meerdere personen aan de tafel wilt zitten.

Materialen

Als je een nieuwe eettafel gaat uitzoeken is het belangrijk dat je bepaald waarvoor je de tafel wilt gebruiken. Wil je alleen aan de tafel eten of ga je ook aan de tafel werken? Kan er worden gespeelt op de tafel of ontstaat er dan snel schade?

Als je de eettafel in een grote woonkeuken gaat plaatsen is het heel mooi om grof materiaal te gebruiken. Gebruik bijvoorbeeld recycled hout voor een industriële look. Als je tweedehands houten tafel of recycled hout gaat kopen is het heel belangrijk dat je van tevoren kijken of er geen houtwormen in de tafel zitten. Het hout lijkt super onschuldig maar je weet maar nooit. Als je eenmaal de houtworm in huis hebt gehaald, heb je een groot probleem, en kan je deze niet zelf bestrijden. Daarnaast is het ook altijd belangrijk dat je het hout goed bewerkt. Hiermee maak je de ingang voor de houtworm dicht. Tegenwoordig hebben veel fabrikanten ook houten vierkanten en ronde tafels.

Het is ook heel trendy om voor een marmeren blad te gaan. Kies voor een mooie witte of zwarte ronde marmeren tafel. Dit is super chique en tijdloos.

Meer inspiratie nodig over eettafels? Kijk op interieurwiki.nl