Zo creëer je een vintage stijl in je huis

Ben je even wat toe aan een andere sfeer binnen je huis? Hiervoor hoef je niet meteen drastisch je hele interieur te veranderen. Kleine en simpele aanpassingen zijn vaak al genoeg om toch even net een sfeer te creëren. Ook hoeft dit niet door te zijn, door creatief met oudere spullen om te gaan kom je al heel ver! Wij geven je een aantal tips om een vintage stijl creëren in je huis.

Kenmerkend van een vintage stijl zijn printjes, ronde vormen en warme kleuren. Het is superleuk om deze stijl te combineren met een moderne stijl. Wat je veel terugziet zijn grote stoelen en bankjes. Je kan kiezen voor stoelen met ronde vormen en zachte lijnen. Geeft de stoelen een like verf of bekleedt het vintage model stoel met een nieuwe stof.

Houten meubels mogen in een vintage interieur zeker niet ontbreken. Het is belangrijk dat je bij tweedehands houten spullen altijd even checkt of geen houtwormen zich in het meubel hebben genesteld. De geweldige tweedehandsspullen lijken misschien onschuldig, toch kunnen er veel houtwormen in verstopt zitten. Als je hier pas later achter komt is het onmogelijk om de houtworm zelf te bestrijden. Gelukkig zijn er genoeg houtworm bestrijdingsbedrijven die u dan van een goede dienstverlening kunnen voorzien. Altijd even checken dus!

Je kan ook een vintage stijl creëren door meer warme kleuren naar binnen te halen. Bijvoorbeeld de kleuren mosterdgeel en oranje of bruin. Deze kleuren kan je heel mooi combineren met donkergroen. Een moderne kleur, die hier wel heel goed bij past, is oudroze. Hetzelfde geld voor blauw, de kleur petrol bijvoorbeeld. Om de sfeer vintage maar toch modern te maken kan je gouden accessoires toevoegen. Bijvoorbeeld gouden handvaten, een gouden kraan of goud bestek voor in de keuken. Kijk op woonportfolio.nl voor meer keuken inspiratie. 

Enthousiast over de vintage stijl en ben je opzoek naar meer interieurtips voor een retro interieur? Kijk dan op woonfans.nl voor meer leuke tips.